Бъркам в рани на обществото до като правокирам внимание за подкрепа

 

 
Рейтинг: 3.00
(284)
Начало
Граждански инициативи
БГ - абсурди
ВЗАИМОПОМОЩ - връзки към: Правозащитни институции и организации
Околна среда
факти в мъглата
Анкети
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« април 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Визитка Фото Галерия Видео

Начало 00:26
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
"За да победи злото е необходимо само едно - Добрите хора да не правят нищо"
"За да победи злото е необходимо само едно - Добрите хора да не правят нищо"


Тhe only thing nesessary for the triumph of evil is good men to do mothing.


Макар че хората представляват сравнително нищожен процент от цялата биомаса на планетата, ефектът от тяхната дейност има огромни последици върху природата и планетата като цяло. унищожаването на хора в следствие на войни,геноциди,терористични aтентати..Развитието на технологиите довежда до експлоатирането на природните ресурси в големи мащаби. Замърсяването на въздуха и водата,изсичането на горите,затоплянето на климата, изчезването на някои видове растения и животни са само част от последствията на човешката дейност.



Изсичането на горите води до нарушено екологично равновесие, източниците на вода пресъхват, почвата не може да задържа влагата, променя се климата, настъпват суши и ерозия, а това като следствие води и до промени в растителния и животински свят.

Киселинните дъждове, които са следствие от замърсяването на въздуха от веществата, изпускани от фабрики и автомобили причиняват смъртта на насекоми и водни животни, повреждат сгради, в това число исторически паметници на културата и имат негативно отражение върху здравето на човека.

Петролните и нефтени разливи в океаните и моретата могат да имат пагубен ефект върху флората и фауната. Най-тежки са последствията за морските птици. Петролът прониква и унищожава структурата на перата им, което значително намалява способностите им да летят. Попаднал в организма им, той може да причини нарушения в дейността и заболявания на стомаха, бъбреците и черния дроб. Понякога може да причини и смъртта им.


Можем да спасим много от останалото в природата но световната общност се дисоциира все повече В консуматорското общество се чудят как да отслабнат че загиват от тлъстини и никак не им пука че на други места на земята загиват от глад.Така става когато се живее напук на правилата,които природата е създавала милиони години Човечеството промени някои от правилата на природата за няколко десетки години и няма начин да не си плати за това!
29 Март 08, 00:26    Коментари (6578)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1894