Бъркам в рани на обществото до като правокирам внимание за подкрепа

 

 
Рейтинг: 3.00
(284)
Начало
Граждански инициативи
БГ - абсурди
ВЗАИМОПОМОЩ - връзки към: Правозащитни институции и организации
Околна среда
факти в мъглата
Анкети
За контакти


Визитка Фото Галерия Видео

факти в мъглата / Изоставените деца на България (Bulgaria's Abandoned Children)

Изоставените деца на България (Bulgaria's Abandoned Children)
01.04.08 23:11
Министри в България с тежки морални отклонения и чуждо съмосъзнание но не и българско ?
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Bulgaria’s Abandoned Children” - така се нарича излъченият 
неотдавна по BBC документален филм на Кейт Блюит, който 
разказва за кошмарното ежедневие на деца и младежи от дома в 
Могилино, Русенско. Деца, запокитени в далечно село и изоставени 
без всякаква специализирана помощ в ръцете на персонал от 
местни хора, които втрещяват с липсата на всякаква подготовка и 
да го кажем направо - втрещяват с невежеството си.

Гледах филма. Вижте го и вие, ако имате сили: 

http://www.vbox7.com/play:5113876eФилмът показва еднообразния живот на 65 деца и младежи с тежки увреждания, които не получават нито рехабилитация, здравна грижа, социализация и образование, нито внимание и питателна храна. Някои деца са приковани към леглата си, слепите деца се автостимулират като удрят главите си в решетките на кревата, а останалите прекарват дните си в поклащане напред-назад. Част от тях прекарват по цял ден на гърне. Единственото разнообразие, което децата очакват, е храненето. Те са по-възрастни, отколкото изглеждат, защото не се движат, не се хранят добре, не комуникират. С течение на времето ходещи деца се обездвижват напълно, известно време прекарват в детски колички, а накрая остават приковани към леглата си. Повечето деца никога не са били преглеждани от специалист.Директорката на дома в Могилино смята, че най-необходимата придобивка за институцията е компютър. В края на филма пред журналистката от ВВС тя заявява, че не може да контролира всичко, което става там (например сексуалните контакти между децата) и че не носи отговорност за лошата грижа към поверените и деца. Според нея виновен е персоналът.

Междувременно в днешния брой на „Таймс” е поместен материал на Ема Махоуни под заглавие „Защо ще бойкотирам България”. В него авторката пише: „България, ти си бойкотирана” и изразява позицията си „като пътуващ журналист и майка на три деца” със съобщението, че никога няма да стъпи на тази „окървавена земя”, докато България „не изчисти своята проява и не започне да се грижи за уязвимите деца”, които са й поверени. 

Авторката на материала смята, че по-евтиният живот в България не бива да привлича британски граждани в тази новоприета в ЕС страна, и следва да бъде бойкотирана.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0852