Бъркам в рани на обществото до като правокирам внимание за подкрепа

 

 
Рейтинг: 3.00
(284)
Начало
Граждански инициативи
БГ - абсурди
ВЗАИМОПОМОЩ - връзки към: Правозащитни институции и организации
Околна среда
факти в мъглата
Анкети
За контакти


Визитка Фото Галерия Видео

ВЗАИМОПОМОЩ - връзки към: Правозащитни институции и организации / Фейс ту Фейс България - FACE2FACE - неправителствена организация

Фейс ту Фейс България - FACE2FACE - неправителствена организация
20.04.08 13:00
http://www.facetoface.bg/
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Фейс ту Фейс България

Фейс ту Фейс България е неправителствена организация, посветила работа си на бобра с насилствената проституция, както и на разработването на проекти и програми целящи нейното предотвртяване в България и извън границите на страната. Ние знаем колко важно е да информираме и образоваме непълнолетните момичета, които най-често стават жертва на секс трафика и вярваме, че нито едно момиче няма нужда от такъв опит, за да порастне.

Фейс ту Фейс България залага предимно на превенцията, като развива активна дейност сред потенциалните жертви на детска и насилствена проституция. В рисковите групи се включват всички момичета, които поради незнание, наивност, психически атаки или изпаднали в безизходица, попадат в ръцете на сводници, биват въвлечени в трафика на хора и биват принудени да проституират против волята си. Жертвите биват въвличани в проституция обикновено чрез измама, отвличане и физическо малтретиране.

Икономиката на една страна е главният фактор, който подтиква едно момиче към решителната крачка, която по-късно го превръща в жертва. В стремежа си да избягат от немотията, мечтаейки за по-добро бъдеще и при опита да помогнат на семействата си, много млади момичета приемат работа от съмнителни непознати или от агенции с неизяснен произход. Един път въвлечени е почти невъзможно да се измъкнат от този капан живи. Доказано е, че момичетата от домовете за деца в неравностойно социално положение и момичетата от малките градове и села, са най-уязвими поради своята наивност, необразованост и желание за бързи финансови приходи.

 

http://www.facetoface.bg/
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.129